В ООН заявили про численні злочини бойовиків “Талібану”, включно з масовими стратами

Дата: 24 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила про численні докази важких злочинів талібів, включно зі стратами мирних афганців.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Бачелет, яку вона зробила під час спецсесії Ради ООН з прав людини по Афганістану.

Джерело: pnk.tv

Верховний комісар ООН не стала розкривати деталей про страти, але закликала до створення механізму для пильного моніторингу дій талібів.

За словами Мішель Бачелет, вона має численні свідчення про важкі злочини талібів в Афганістані, а саме масові страти цивільного населення, обмеження стосовно жінок та придушення протестів проти встановлення влади бойовиками.

Червоною лінією буде ставлення Талібану до жінок та дівчат“, – сказала представниця ООН.

Незалежні експерти ООН з прав людини у спільній заяві зазначили, що багато афганців змушені переховуватися, оскільки бояться репресій, бо “Талібан” продовжує обшукувати будинки – бойовики “йдуть від дверей до дверей”. Є інформація про обшуки, арешти, утиски та залякування, а також про захоплення майна та розправи.

Нагадаємо, таліби захопили столицю Афганістану 15 серпня та заявили про “завершення війни” в країні. Вони вже встигли заявити про те, що дотримуватимуться прав жінок та не мститимуться тим, хто співпрацював із західними країнами. Однак заяви членів ультрарадикального ісламістського руху не підтверджуються новинами, які надходять з Афганістану. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter