У 2024 році близько 20 тисяч абітурієнтів планують складати НМТ за кордоном

Дата: 07 Квітня 2024
A+ A- Підписатися
Для участі в Національному мультипредметному тесті (НМТ) цьогоріч вже зареєструвалися понад 220 тисяч абітурієнтів, з них 20 тисяч осіб планують складати НМТ за кордоном.
 
Про це заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький розповів в ефірі телемарафону “Єдині новини”.
 
Фото: Shutterstock

“На НМТ вже зареєстровано більш як 220 тисяч потенційних абітурієнтів у системі Українського центру оцінювання якості освіти. З них 20 тисяч осіб, які планують складати НМТ за кордоном”, – сказав Винницький.

Він зазначив, що ці цифри схожі з тими, що були минулого року. Він нагадав, що торік на НМТ зареєструвались 260 тисяч, з них 20 тисяч складали мультимедійний тест за кордоном.

“Реєстрація триває до 11 квітня. Я думаю, що ми будемо на тому самому рівні, що й минулого року”, – підкреслив урядовець.

Заступник міністра додав, що за кордоном МОН тісно співпрацює з партнерами у різних країнах, з партнерами з міністерств освіти для того, щоб українські абітурієнти склали НМТ за кордоном.

“В основному це країни Європи – Польща, Німеччина, Італія, Франція, але так само Північна Америка – Канада, США, та Австралія. Створені тестові центри, які обладнані комп’ютерною технікою. Там працюють україномовні інструктори переважно на волонтерських засадах”, – повідомив Винницький.

Нагадаємо, у 2024 році Національний мультипредметний тест проведуть також поза межами України. Тимчасові екзаменаційні центри (ТЕЦ) функціонуватимуть у 32 країнах світу.

Раніше ZMINA повідомляла, що абітурієнти 2024 року зможуть зареєструватися на національний мультипредметний тест через застосунок “Дія”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter