Школярі, які перебувають за межами України, зможуть скласти НМТ у 32 країнах світу

Дата: 04 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У 2024 році Національний мультипредметний тест (НМТ) проведуть також поза межами України. Тимчасові екзаменаційні центри (ТЕЦ) функціонуватимуть у 32 країнах світу.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Ілюстраційне зображення. Фото: osvitanova.com.ua
Тимчасові екзаменаційні центри (ТЕЦ) за кордоном буде створено в 57 містах 32 країн. Тестування проводитимуть у спеціально обладнаних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, підготовлені УЦОЯО“, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, основна сесія НМТ за кордоном відбудеться в таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Детальніше ознайомитися з мапою країн, де проводитиметься НМТ, можна за посиланням.

У міністерстві інформують, що кількість місць для участі в тестуванні за кордоном є обмеженою, тому, якщо всі місця в конкретному місті чи країні будуть зайняті, ця локація більше не буде доступною для вибору. 

Якщо ж ви вже обрали місце проведення, але знайшли більш зручну локацію, – до 15 квітня 2024 року у вас є можливість оновити ваш вибір у персональному кабінеті“, – написали в Міносвіти.

Більше про процес реєстрації та необхідні документи можна прочитати на сайті УЦОЯО.

Нагадаємо, абітурієнти 2024 року зможуть зареєструватися на національний мультипредметний тест через застосунок “Дія”.

Раніше ZMINA повідомляла, що у 2024 році українські школярі, які через повномасштабне російське вторгнення опинились в Ірландії, не зможуть скласти національний мультимедійний тест. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter