У 2021 році під час виконання професійних обов’язків загинули 45 співробітників ЗМІ

Дата: 03 Січня 2022
A+ A- Підписатися
У 2021 році під час виконання своїх професійних обов’язків загинули 45 журналістів та співробітників ЗМІ. Це один з найнижчих показників смертності, які реєстрували за весь період підрахунків.
 
Про це йдеться у доповіді Міжнародної федерації журналістів (МФЖ).
 
Джерело: Reuters

Ця цифра значно менша, ніж позаторік, коли загинуло 65 журналістів.

20 журналістів було вбито в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, 10 – у Північній та Південній Америці, 8 – в Африці, 6 – у Європі й 1 – на Близькому Сході та в арабському світі. Ще двоє журналістів загинули внаслідок нещасного випадку в Ірані.

33 журналісти, за даними МФЖ, загинули внаслідок цілеспрямованих нападів.

Найнебезпечнішою країною для працівників медіа у 2021 році був Афганістан, де вбито 9 журналістів та співробітників ЗМІ. 8 убили в Мексиці, 4 – в Індії й 3 – в Пакистані.

Ці 45 колег, яких ми втратили цього року внаслідок насильства, нагадують нам про страшні жертви, які журналісти по всьому світу продовжують приносити за служіння громадським інтересам, і ми залишаємось у боргу перед ними та тисячами інших людей, які заплатили за це найвищу ціну”, – заявив генеральний секретар МФЖ Ентоні Белланжер.

Крім того, у 2021 році 365 журналістів у всьому світі перебували в ув’язненні.

Нагадаємо, за даними Комітету захисту журналістів (CPJ) за період з вересня 2011 по 31 серпня 2021 року у світі загинули 278 журналістів, які розслідували корупцію, організовану злочинність, діяльність екстремістських груп тощо; за смерть 226 з них ніхто не відповів.

Найгіршою країною з погляду безкарності за вбивства журналістів вже сьомий рік залишається Сомалі. Далі йдуть Сирія, Ірак та Південний Судан.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter