“Тихий терор. Хроніки пекла”: на ютубі вийшов документальний фільм про окупований Херсон

Дата: 27 Липня 2022
A+ A- Підписатися

На ютубі вийшов документальний фільм про окупований Херсон “Тихий терор. Хроніки пекла”. Стрічка містить документальні кадри та розповіді людей, яким вдалося виїхати з окупації. 

Про це повідомляє “Дзеркало тижня”.

Фото: Детектор Медіа

Це вже другий фільм з циклу “Хроніки пекла”, створений українським продакшеном “ТТБ-Студія”, сценаристкою та режисеркою якого виступила тележурналістка Єлизавета Татарінова.

“Херсон – місто, яке російські війська окупували в перші дні війни. Російська пропаганда намагається створити картинку “мирного життя” на півдні України, а насправді Росія викрадає та катує людей, тримає херсонців в інформаційній ізоляції, не дозволяє залишати окупований регіон. Проте Херсон чинить опір”, – йдеться в описі документального фільму.

Нагадаємо, що перший фільм “Маріуполь. Хроніки пекла”, прем’єра якого відбулась у травні, зібрав понад півтора мільйона переглядів на ютубі та був показаний в ефірі провідних українських, німецьких, австрійських, португальських, іспанських, канадських, естонських та латвійських телеканалів.

Кожен з 11 героїв фільму розпочинає свою розповідь зі слів: “Світ має знати про те, що відбувається в Маріуполі”. Зокрема, свої свідчення розповіли маріупольські журналісти Надія Сухорукова, Микола Осиченко та Макс Грабовський, волонтерка Катерина Єрська, комендант найбільшого в Маріуполі сховища в спорткомплексі “Терра Спорт” Євген Тузов, родина загиблого фотохудожника Віктора Дєдова.

У фільмі містяться розповіді очевидців, зокрема, про авіаудар російських військових по маріупольському драмтеатру та пологовому будинку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter