Росіяни скинули бомбу на Маріупольский драмтеатр, де від обстрілів переховувалися сотні містян

Дата: 16 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі російські окупанти скинули надпотужну бомбу на драматичний театр, де від обстрілів переховувалися сотні мирних жителів.

Про це повідомила пресслужба Маріупольської міськради в телеграмі. 

Розбомблений росіянами Маріупольський драмтеатр. Джерело: телеграм-канал MARIUPOLNOW

“Сьогодні рашистські війська цілеспрямовано та цинічно знищили драматичний театр у самому серці Маріуполя. Літак скинув бомбу на будівлю, де ховалися сотні мирних маріупольців. Оцінити масштаб цього жахливого та нелюдського вчинку поки що неможливо, бо в місті тривають обстріли житлових кварталів”, – йдеться в повідомленні.

Після бомбардування зруйнувалася центральна частина драмтеатру, а уламками завалило вхід у бомбосховище, розташоване в будівлі. Інформація щодо потерпілих уточнюється.

Інформацію про бомбардування підтвердив громадський діяч Микола Кулеба.

“Рашисти скинули надпотужну бомбу на драматичний театр у Маріуполі. Там у сховищі перебували тисячі містян: за попередніми даними, в більшості це були матері і діти. Досі неможливо розпочати порятунок з-під завалів, оскільки загарбники не припиняють там вогонь”, – написав він у фейсбуку.

Він закликав українців публікувати в соцмережах інформацію про черговий злочин РФ з хештегами #путинУбиваетДетей #putinKillsChildren.

“Світ має знати, світ має бачити, світ має відчути наш біль, щоб допомогти зупинити цю війну”, – написав він.

Цього ж дня, 16 березня, російські окупаційні війська завдали удару по автоколоні з біженцями, які прямували з Маріуполя до Запоріжжя. Відомо про п’ятеро поранених, з них – одна дитина у важкому стані, повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Раніше жителі, яким вдалося евакуюватися з Маріуполя, розповіли, що окупанти цілеспрямовано знищують місто: спочатку гатили “Градами” та мінами, потім пішла авіація.

Лише з 4-ї ранку до 13-ї години дня 14 березня тут налічили 21 авіаналіт. 

Нагадаємо, що в Україні запрацювала коаліція з документування воєнних злочинів “Україна. П’ята ранку / Ukraine 5 AM Coalition”, до складу якої ввійшли 16 українських правозахисних організацій.

Українські громадські та урядові організації зафіксували вже всі типи воєнних злочинів з боку Росії. Їхні приклади ZMINA збирає тут, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter