“Ми вирвалися з пекла”: з Маріуполя вдалось евакуювати двох журналістів

Дата: 15 Березня 2022
A+ A- Підписатися

З Маріуполя на Донеччині, який уже близько двох тижнів перебуває в облозі російських військ, вдалося евакуювати двох журналістів – Ірину Горбасьову та Сергія Ваганова.

Про це 15 березня повідомила перша секретар Національної спілки журналістів Ліна Кущ на своїй сторінці у фейсбуку.

Розтрощений росіянами Маріуполь. Джерело: online.ua

“Тепер про це можна написати. Успішна евакуація двох журналістів з Маріуполя! Наші колеги Ірина Горбасьова та Сергій Ваганов зараз під’їжджають до Запоріжжя. Виїхали з Маріуполя вчора після обіду, ночували в Бердянську. Зараз уже на території, яка повністю контролюється українськими військовими”, – написала вона.

“Ми вирвалися з пекла”, – кажуть самі евакуйовані. Вони розповіли, що окупанти цілеспрямовано знищують місто: спочатку гатили “Градами” та мінами, потім пішла авіація.

За вчорашній день (14 березня. – Ред.)  із 4-ї ранку до 13-ї години дня журналісти налічили 21 авіаналіт. Кожен ворожий літак – це чотири бомби на Маріуполь, де залишаються десятки тисяч людей.

НСЖУ намагається встановити зв’язок з іншими колегами та їхніми рідними.

“Через відсутність світла, зв’язку та інтернету люди в цілковитій ізоляції, не знають, чи відкритий коридор, чи ні. Інформацію про евакуацію передають з вуст у вуста. Сподіваємося на порятунок усіх маріупольців. Вимагаємо закрити небо над Україною”, – написала Кущ.

Джерело: фейсбук-сторінка Ліни Кущ

Раніше ZMINA розповідала про те, що в Ірпені на Київщині автівка іноземних журналістів очолила евакуаційну колону і попрямувала на окупантів. Медійникам вдалося врятуватися з-під обстрілів самим і вивезти групу цивільних українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter