Twitter уперше позначив ретвіт Трампа як маніпуляцію

Дата: 11 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Соціальна мережа Twitter уперше позначила повідомлення на сторінці чинного президента США Дональда Трампа як маніпуляцію. 

Про це повідомляє The Washington Post.

Трамп перепостив на власну сторінку уривок відео зі словами кандидата в президенти США від Демократичної партії Джона Байдена, де той нібито каже: “Вибачте. Ми можемо лише переобрати Дональда Трампа”. Однак, як виявилося згодом, відео було скорочене, а в оригіналі Байден сказав ось що: 

“Вибачте. Ми можемо переобрати Дональда Трампа лише в тому разі, якщо ми всі тут розпочнемо кругову стрілянину. Це має бути позитивна кампанія, тому приєднуйтеся до нас”.

Відео спочатку запостив у себе на сторінці  директор з медіа Білого дому Ден Скавіно. Позначене як маніпуляція повідомлення на сторінці Трампа було лише ретвітом. Відомо, що з березня Twitter змінив власну політику та вирішив позначати дописи з маніпулятивним та фейковим контентом, зокрема з відредагованими відео.

Нагадаємо, що на початку поточного року компанія Facebook повідомила, що активніше боротиметься з дипфейками і Методика синтезу зображення, заснована на штучному інтелекті. Вона використовується для з'єднання і накладення наявних зображень і відео на вихідні зображення або відеоролики та іншими видами маніпулятивного контенту, зокрема попереджатиме своїх користувачів, якщо ті поширюватимуть фейки на власних сторінках.

Відомо також, що з поточного року Facebook запускає в Україні спеціальну програму протидії дезінформації. У компанії, зокрема, планують позначати маніпуляції в стрічці новин українських користувачів соціальної мережі, попереджатимуть людей про фейки та пропонуватимуть перейти на сторінки, де спростовуються певні міфи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter