Facebook позначатиме фейки в стрічці українських користувачів

Дата: 16 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Американська компанія Facebook запускає з наступного року в Україні спеціальну програму протидії дезінформації. 

Про це розповіла менеджерка з публічної політики щодо України у Facebook Катерина Крук, повідомляє “Детектор медіа”. 

У межах запуску програми, зокрема, планується позначати маніпуляції в стрічці новин українських користувачів соціальної мережі. Людей попереджатимуть про фейки та пропонуватимуть перейти на сторінки, де спростовуються певні міфи. 

Ми зараз готуємося до розширення глобальної програми протидії дезінформації в Україні. У нас є система, яка відпрацьована у світі, – це програма під назвою Тhird-party fact-checker. Це працює за кількома принципами – звичайно, ми використовуємо machine learning і просимо фактчекерів перевірити наші внутрішні передбачення щодо того, яка інформація або з яких сайтів може бути маніпулятивною. Також вони самі можуть моніторити і надсилати інформацію нам“, – розповіла Крук. 

Допомагати компанії в боротьбі з маніпуляціями та дезінформацією мають локальні організації, що спеціалізуються на цих питаннях. Наразі у Facebook розповіли про 46 партнерів, однак в Україні компанія поки немає жодного. 

У нас є потенційна співпраця, але ще не підписаний контракт, і, відповідно, ми готуємося на 2020 рік, щоб запустити цю програму в Україні“, – додала Крук. 

Як відомо, ще у вересні в компанії Facebook повідомили про підготування запуску Глобальної дорадчої ради, яка боротиметься з дезінформацією, мовою ненависті та порушеннями приватності в соцмережі. ZMINA тоді докладно розповідала, як діятиме рада, хто входитиме до неї та які повноваження матимуть її члени. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter