Facebook створює окремий орган, щоб боротися з мовою ненависті та фейками

Дата: 20 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Американська компанія Facebook готується до запуску Глобальної дорадчої ради, яка боротиметься з дезінформацією, мовою ненависті та порушеннями приватності в соцмережі.

Про це повідомляє Центр демократії та верховенства права, який є довіреним партнером компанії в Україні. 

Рада діятиме окремо від соцмережі та складатиметься з декількох десятків незалежних фахівців у сфері цифрового контенту.

Свобода вираження – це базис, однак є час, коли ця свобода може не узгоджуватися з достовірністю, безпекою, приватністю і гідністю. Деякі висловлювання можуть загрожувати здатності інших людей висловлюватися вільно. Тож вона має бути збалансована навіть проти їхньої згоди“, – йдеться в хартії ради. 

Рада зможе запитувати у соцмережі інформацію про діяльність, коригувати загальну політику Facebook, стандарти та рішення, а також отримає право вказувати соцмережі на потребу видалити або ж лишити певний контент. Водночас Facebook зобов’язується виконувати пропозиції органу. 

З наступного року користувачі соцмережі також зможуть звертатися до ради для розгляду їхніх справ, пов’язаних, наприклад, з видаленням сторінки.

“Для цього справа має бути не лише спірною, а й важливою, тобто стосуватися суспільно-політичного життя, впливати на велику кількість людей і бути потенційно загрозливою”, – повідомляють у центрі. 

Як відомо, нещодавно Facebook заявив, що блокуватиме користувачів, які висловлюватимуться на підтримку білого націоналізму та сепаратизму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter