Твіттер заблокував акаунти пропагандистської медіагрупи “РИА новости” у 28 країнах

Дата: 05 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Представники російської пропагандистської медіагрупи “РИА Новости” повідомили про блокування її твіттер-акаунтів у 27 країнах ЄС та Великій Британії.

Про це пише видання “Бабель”.

Акаунти медіагрупи заблоковані у Польщі, Нідерландах, Італії, Данії, Іспанії, Австрії та ще низці країн Євросоюзу. Під заборону потрапили не тільки акаунти з новинами, але й спортивні та економічні.

Раніше твіттер уже блокував російських пропагандистів, зокрема акаунти телеканалу RT/Russia Today, який разом зі Sputnik, Rossiya24, TV center International і RTR Planeta потрапив під санкції ЄС.

Нагадаємо, наприкінці липня Суд Євросоюзу загальної юрисдикції підтвердив заборону на мовлення російського пропагандистського медіаресурсу RT France, накладену в березні через систематичну дезінформацію щодо України.

Раніше ZMINA повідомляла, що президент Зеленський звертався до так званих журналістів російських державних медіа, які поширюють пропаганду щодо України та виправдовують воєнні злочини РФ. У своїй промові він наголосив, що воєнні злочини неможливі без допомоги пропагандистів, а тому їх чекатиме покарання як співучасників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter