Суд ЄС підтвердив заборону на мовлення російського пропагандистського мовника RT France

Дата: 28 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Суд Євросоюзу загальної юрисдикції підтвердив заборону на мовлення російського пропагандистського медіаресурсу RT France, накладену в березні через систематичну дезінформацію щодо України.

Про це йдеться в судовому рішенні, текст якого оприлюднений на сайті Суду ЄС.

У тексті документа уточнюється, що Велика палата Суду загальної юрисдикції відхилила запит RT France про скасування актів Ради ЄС, ухвалених після початку війни в Україні, які тимчасово забороняють цій організації трансляцію на контенті.

За рішенням та постановою від 1 березня Рада ЄС ввела обмежувальні заходи, спрямовані на заборону до 31 липня 2022 року телерадіомовлення певних ЗМІ, зокрема RT France, у межах ЄС.

Таке рішення ухвалили через те, що РФ вела пропагандистську кампанію з виправдання та підтримки агресії проти України.

RT France подав позов про анулювання постанови Ради до Суду ЄС загальної юрисдикції. 30 березня французька філія мовника вже отримала відмову у Суді ЄС щодо призупинення санкцій.

Нагадаємо, що раніше президент Зеленський звертався до так званих журналістів російських державних медіа, які поширюють пропаганду щодо України та виправдовують воєнні злочини РФ. У своїй промові він наголосив, що воєнні злочини неможливі без допомоги пропагандистів, а тому їх чекатиме покарання як співучасників.

ZMINA дослідила історії двох нацистських пропагандистів, яким після Другої світової довелося відповідати за скоєне. Їхні історії ви можете прочитати за посиланням: війна з Росією, геноцид, інформаційна війна, міжнародні злочини, пропаганда

Фото обкладинки — з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter