Твіттер заблокував акаунти журналістів, які критикували Ілона Маска

Дата: 16 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Твіттер без офіційного пояснення причин заблокував облікові записи журналістів провідних медіа, які критикували діяльність власника соцмережі Ілона Маска.

Про це пише CNN.

Джерело: Liesa Jonnassen-Koppitz/Bloomberg via Getty Images

Заблокованими виявилися облікові записи Доні О’Саллівана з CNN, Райана Мака з The New York Times, Дрю Харвелла з The Washington Post та інших медійників, які останніми тижнями висвітлювали діяльність Маска.

Також був заблокований акаунт прогресивного незалежного журналіста Аарона Рупара.

За інформацією CNN, ані Ілон Маск, ані представники твіттера станом на 15 грудня не відповіли на запити щодо причин блокування.

Після того, як новина з’явилася в інтернеті, Маск написав у твіттері, що до журналістів застосовуються такі ж правила про збір та розповсюдження особистої чи ідентифікаційної інформації.

Раптове блокування акаунтів новинних репортерів відбулося після рішення Маска назавжди заборонити обліковий запис @ElonJet, що автоматично відстежував польоти його приватного літака, використовуючи загальнодоступні дані. Це також призвело до того, що твіттер змінив правила, заборонивши усім користувачам ділитися поточним місцезнаходженням іншої людини без її згоди.

Однак ще 7 листопада Маск писав у твіттері: “Моя відданість свободі слова поширюється навіть на те, щоб не заборонити обліковий запис після мого літака, хоча це прямий ризик для особистої безпеки”.

Журналіст AP Метт О’Браєн написав у твіттері: якщо підтвердиться, що блокування акаунтів указаних журналістів відбулося в помсту за їхню роботу, це буде “серйозним порушенням права журналістів повідомляти новини, не побоюючись репресій”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що новий власник твіттеру Ілон Маск оголосив, що відновлюватиме заблоковані акаунти в соціальній мережі. Одним з перших після опитування користувачів був разблокований акаунт експрезидента США Дональда Трампа.

Маск купив “Твіттер” 27 жовтня 2022 року. За його словами, він зробив це, щоб “допомогти людству”.

7 листопада мільярдер сказав, що має на меті зробити соцмережу “найточнішим джерелом інформації”.

22 листопада він презентував концепцію Twitter 2.0, заявивши, що там будуть зашифровані повідомлення, голосовий і відеочати.

12 грудня відбувся перезапуск сервісу Twitter Blue, де користувачі мережі отримали можливість придбати “галочку верифікації”. Цього ж дня компанія “Твіттер” розпустила раду безпеки та довіри, яка консультувала платформи соцмереж стосовно рішень щодо сайтів.

Комітет захисту журналістів висловив глибоку стурбованість цим рішенням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter