Турецька влада веде перемовини щодо звільнення кримських політв’язнів

Дата: 05 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Представники офіційної влади Туреччини ведуть перемовини щодо звільнення кримських політв’язнів, оскільки є значний запит з боку України та кримських татар.

Про це повідомив турецький Омбудсман Шереф Малкоч, пише QIRIM.News.

Шереф Малкоч. Джерело: QHA

За його словами, одержувані запити вони перескеровують відповідним сторонам, намагаючись знайти рішення.

Також Малкоч відповів на запитання журналістів, чи відвідає кримськотатарських політв’язнів під час запланованого візиту до Росії.

“Якщо ми отримаємо позитивну відповідь від Росії, ми переглянемо це питання. Тому що у нас був план, коли їздили в Україну”, – сказав він.

Турецький Омбудсман підкреслив, що Туреччина бажає якнайшвидшого завершення війни справедливим миром, звільненням окупованих територій, включно із Кримом, та забезпеченням територіальної цілісності України відповідно до міжнародного права.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що наприкінці березня 2024 року Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець передав головному Омбудсману Туреччини Шерефу Малкочу список із 216 громадян України, яких влада РФ затримала в Криму з 2014 року.

Як повідомляло Об’єднання родичів політв’язнів Кремля, обидва омбудсмани зустрілися в Києві з рідними полонених оборонців, незаконно затриманих цивільних та зниклих безвісти. До зустрічі доєдналося майже 800 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter