Туреччина готова скерувати судно для евакуації військових з “Азовсталі”, але Росія не дає згоди

Дата: 14 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Туреччина готова провести морським шляхом евакуацію поранених військових з заводу “Азовсталь” в Маріуполі, проте Росія не дає своєї згоди.

Про це заявив прессекретар президента Туреччини Ібрагім Калін, пише Reuters.

Поранені захисники “Азовсталі”. Джерело: фейсбук-сторінка журналіста Євгена Спіріна

Він розповів, що особисто обговорював можливість морської евакуації поранених українських військових із президентом Володимиром Зеленським ще два тижні тому. Пропозиція Туреччини залишається на “столі переговорів”, хоча російська сторона так і не дала згоди на неї.

За словами речника президента Туреччини, корабель “готовий вирушити і доставити поранених солдатів та цивільних осіб” до цієї країни. Згідно з пропонованим планом, евакуйованих з “Азовсталі” спершу доправили б сушею до порту Бердянська, а потім турецький корабель доставив би людей до Стамбула, пояснив Калін.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Україна не припиняє перемовин стосовно евакуації 60 людей з комбінату “Азовсталь” в Маріуполі — важкопоранених та медиків. Водночас рідні захисників “Азовсталі” закликали Китай допомогти з екстракцією українських військових із Маріуполя.

За даними родичів, лідери України уже звернулися з офіційним листом до лідера КНР Сі Дзіньпіна.

Нагадаємо, що командир маріупольських морпіхів 11 травня закликав світ допомогти реалізувати процедуру екстракції. Тут ZMINA пояснювала що це таке. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter