Три українські журналістки стали лауреатками премії Ганса-Йоахіма Фрідріхса

Дата: 13 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Українські журналістки – керівниця Лабораторії журналістики суспільного інтересу Наталя Гуменюк, головні редакторки “Української правди” Севгіль Мусаєва та Kyiv Independent Ольга Руденко – отримали спеціальну премію Ганса-Йоахіма Фрідріхса (Німеччина).

Про це повідомили на сайті премії.

Севгіль Мусаєва, Наталя Гуменюк, Ольга Руденко. Джерело: Лабораторія журналістики суспільного інтересу

Їх відзначили як представниць усіх, хто виконує професійну журналістську роботу в надзвичайно складних, небезпечних умовах, експерток, які, володіючи знаннями про країну, її людей та політичні зв’язки, забезпечують основу для діяльності іноземних кореспондентів в Україні.

Публікації на вказаних ресурсах роблять не лише українською, а й англійською мовами, пропонуючи незалежні джерела для міжнародної аудиторії.

“Працювати незалежно й професійно, надійно проводити дослідження – це видатне досягнення, яке ми хотіли б визнати. Севгіль Мусаєва, Наталя Гуменюк та Ольга Руденко також є представниками українського покоління, яке давно бореться за медійну свободу, демократію та прозорість. Саме цього покоління Кремль особливо боїться та хоче знищити”, – йдеться в повідомленні на сайті премії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що директора Харківської правозахисної групи (ХПГ) Євгена Захарова номінували на премію імені Вацлава Гавела, яку вручають за видатні дії на захист прав людини в Європі та за її межами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter