Трьох львів’ян судитимуть за те, що в “Однокласниках” розповідали про “бандерівців” та підтримували Путіна з Лукашенком

Дата: 26 Травня 2022
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальні акти щодо трьох мешканців Львова, яких обвинувачують у розпалюванні національної ворожнечі, ненависті та приниженні національної честі та гідності. 

Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Фото: СБУ

Служба безпеки відзвітувала про викриття групи ще 13 травня.

За даними слідчих, троє товаришів створили публічні облікові записи у російській соцмережі “Однокласники” та публікували там матеріали, що розпалювали ворожнечу щодо українців.  Спецслужбовці наголошували, що приниження гідності української нації та її історичного минулого були основними темами й для дискусій в коментарях під дописами.

До прикладу, на сторінках у львів’ян можна було знайти знімок вбитих свиней з підписом “Небесна сотня”, мапу України, більша частина якої була підписана “Новоросія”, критику постачання Україні зброї західними партнерами, образливі жарти про українців й слова підтримки політики Володимира Путіна та Олександра Лукашенка. 

Всім трьом повідомили про підозру за частиною першою статті 161 Кримінального кодексу.

У разі доведення провини судом їм загрожує або штраф, або обмеження волі на строк до п’яти років. Додатково їх можуть позбавити права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що нещодавно у Кропивницькому суддя зобов’язав агітатора за “русскій мір” вивчити гімн та пісню про Бандеру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter