Третина молодих чоловіків у Німеччині вважає насильство над жінками “прийнятним” – дослідження

Дата: 12 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Кожен третій молодий чоловік віком від 18 до 35 років у Німеччині вважає прийнятним застосовувати фізичне насильство під час суперечки зі своєю партнеркою.

Про це пише CNN з посиланням на результати загальнонаціонального репрезентативного дослідження, проведеного організацією Plan International Germany.

Фото: Depositphotos

Так, дослідники в онлайн-форматі опитали групу з 1000 жінок та 1000 чоловіків віком від 18 до 35 років. 

34% опитаних чоловіків зізналися, що раніше застосовували насильство щодо своїх партнерок, щоб “змусити їх поважати”. Водночас 33% чоловіків вважають це прийнятним. 

Аналізуючи подвійні стандарти та ставлення жінок загалом, дослідники виявили, що 50% чоловіків не хотіли б мати стосунки з жінкою, яка мала багато статевих партнерів, а 20% опитаних жінок погодилися з цим твердженням.

Опитування також показало, що очікування в стосунках сильно різняться між чоловіками та жінками.

Трохи більш ніж половина чоловіків (52%) хотіли б стосунків з жінкою – “берегинею-домогосподаркою”. У такому союзі чоловік би заробляв кошти, а жінка – дбала про себе і піклувалася про домашнє господарство.

Водночас багато чоловіків готові працювати задля більшої рівності та викорінення гендерних стереотипів, але не втілюють це в конкретні дії. За словами фахівця Федерального чоловічого форуму Карстена Касснера, змінити рамкові умови – це також завдання політики. Хорошим прикладом є запланована федеральним урядом оплачувана відпустка для батьків після народження дитини.

Нагадаємо, що на початку червня Європейський Союз приєднався до Конвенції про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, більш відомої як Стамбульська конвенція.

Зараз інституції ЄС розробляють закон про боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством. Зокрема, вони прагнуть криміналізувати низку злочинів на території ЄС, таких як обмін інтимними зображеннями без згоди, каліцтво жіночих статевих органів і кіберпереслідування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter