Третину “безвізових” рекомендацій вже виконали – Клімкін

Дата: 13 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

Лишилось, зокрема, врегулювати питання захисту біженців та видачі ID-карток замість паспортів.

Як повідомляє “Українська правда“, міністр закордонних справ Павло Клімкін наголосив, що станом на 12 листопада з 54 рекомендацій, оприлюднених у доповіді Європейської комісії 8 травня, повністю виконано 18, інші перебувають у процесі виконання.

Серед питань, що лишилися – зокрема, законодавче врегулювання видачі ID-карток замість паспортів радянського зразка, а також питання захисту біженців та протидії нелегальній міграції (прийняття у другому читанні законів №3154, №3155 і №3159). Також, за словами міністра, найближчим часом уряд ухвалить план заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини.

Важливими для запровадження безвізового режиму міністр назвав ухвалені рішення щодо змін до трудового законодавства, розмежування підслідності слідчих органів, ухвалення законів про Державне бюро розслідувань України та про Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

“Нам потрібно отримати остаточні висновки як Європейської комісії, так і GRECO (Group of States against Corruption – ред.), і щодо процедури вдосконалення арешту та конфіскації майна нам потрібні висновки не тільки Європейської комісії і GRECO, а й, звичайно, FATF (Financial Action Task Force)”, – сказав він.

За словами Павла Клімкіна, для європейських партнерів важливо, як запускатиметься робота Національного агентства з питань запобігання та протидії корупції, і процес створення в Україні спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Доповідь щодо виконання рекомендацій має бути оприлюднена 15 грудня.

Ми сподіваємося, що вона буде позитивною і дозволить нам розпочати процес практичної підготовки до отримання безвізового режиму“, – сказав міністр закордонних справ.

Нагадаємо, вчора народні депутати підтримали поправку до Трудового кодексу, що забороняє дискримінацію за расовою, релігійною, статевою ознакою чи сексуальною орієнтацією. Ця поправка була однією з умов лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter