Тренера з пейнтболу російські окупанти засудили до 2 років увʼязнення за нібито участь у “Правому секторі”

Дата: 08 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Окупаційний “Новокаховський районний суд” Херсонської області присудив 42-річному жителю Каховки Павлу Зозулюку 2 роки позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. Його визнали “винним” в тому, що він протягом 2014–2016 років брав участь в “Правому секторі”.

Про це йдеться в повідомленні незаконної окупаційної “прокуратури Херсонської області”.

Павло Зозулюк, фото з соцмереж

Окупаційний “суд” визнав Павла Зозулюка винним за ч. 2 ст. 282.2 КК РФ (участь у діяльності організації, щодо якої судом прийнято рішення про заборону діяльності у зв’язку зі здійсненням екстремістської діяльності, що вступило в законну силу).

На думку “слідства”, з 2015 року Павло Зозулюк став учасником забороненої на території Російської Федерації “екстремістської” організації “Правий сектор”. Чоловік нібито здійснював публічні заклики до вступу в організацію, надавав інвентар та активно проводив тренування учасників “забороненого руху” проти інтересів РФ. На думку “слідства”, Зозулюк міг в будь-який момент припинити свою діяльність, але цього не зробив. Він продовжував свою роботу та вербував нових членів після окупації частини Херсонської області та “включення” її до складу РФ 30 вересня 2022 року. 

Павла Зозулюка окупанти викрадали двічі. Вперше його  викрали взимку 2022 року і тримали три тижні. За те, що він нібито пробував в жовтні 2022 року завербувати до лав “Правого сектору” двох мешканців Таврійська. Вдруге – 26 липня  2023 року. Як повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на близьких Павла: “Його забрали девʼять російських військових на очах у хворого батька і вивезли в невідомому напрямку. Його привозили додому під конвоєм, всього синього від побоїв, з переломами”.

Нагадаємо, що викрадену минулого року в Мелітополі 44-річну Юлію Ковєшнікову окупанти звинуватили в “шпигунстві” та засудили до 13 років ув’язнення. Наразі Юлію незаконно утримують у СІЗО в Маріуполі.  А 29-річного мешканця Мелітополя окупанти звинуватили у “тероризмі” за коментарі у соцмережах. 

За словами начальника ОВА Олександра Прокудіна, на початку року в російському полоні перебували мінімум 922 жителі Херсонщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter