Трансгендерним спортсменкам заборонили брати участь у міжнародних жіночих змаганнях з крикету

Дата: 25 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Міжнародна рада крикету (МРК) стала останнім спортивним органом, який заборонив трансгендерним жінкам брати участь в елітних жіночих змаганнях з крикету.

Про це пише видання The Guardian.

Фото: PeopleImages/Getty Images

“Зміни до правил гендерного допуску стали результатом широкого процесу консультацій. Вони ґрунтуються на наукових даних і відповідають основним принципам, розробленим під час перегляду. Інклюзивність неймовірно важлива для нас як для спорту, але нашим пріоритетом був захист цілісності міжнародної жіночої гри й безпеки гравців”, – сказав виконавчий директор МРК Джефф Аллардайс.

Як повідомляється, нова політика вступила в дію через два місяці після суперечок навколо спортсменки з Канади Даніель МакГей. Вона стала першою трансгендерною гравчинею в крикет, яка взяла участь в офіційному міжнародному матчі під час гри жіночого T20 проти Бразилії. Згідно з попередніми правилами МРК, які базувалися на зниженні рівня тестостерону, МакГей відповідала усім критеріям відбору.

Однак згодом в МРК заявили: “Учасниці, які пройшли через будь-яку форму чоловічого статевого дозрівання, не матимуть права брати участь у міжнародній жіночій грі незалежно від того, які операції вони робили”.

В Комітеті також додали, що тепер правила будуть ґрунтуватися на наступних принципах у порядку пріоритетності: “захист чесності жіночої гри, безпека, справедливість та інклюзивність“.

Зазначається, що нова політика стосується лише міжнародного жіночого крикету. Окремі країни зможуть запроваджувати власну політику щодо внутрішньої гри.

Нагадаємо, у березні поточного року World Athletics – всесвітня федерація легкої атлетики заборонила трансгендерним спортсменкам брати участь у жіночій категорії на міжнародних змаганнях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter