Трансгендерним спортсменкам заборонили брати участь у міжнародних жіночих турнірах

Дата: 24 Березня 2023
A+ A- Підписатися

World Athletics всесвітня федерація легкої атлетики заборонила трансгендерним спортсменкам брати участь у жіночій категорії на міжнародних змаганнях.

Про це повідомляє BBC.

Лорен Хаббард на Іграх Співдружності у 2018 році

Нове правило почне діяти з 31 березня. Від цього дня жодна трансгендерна спортсменка, яка пережила чоловіче статеве дозрівання, не буде допущена до участі в жіночих змаганнях світового рейтингу.

Водночас рада організації погодилася створити робочу групу на 12 місяців для подальшого розгляду питання про включення трансгендерів.

Президент організації Себастьян Коу зазначив, що рішення ухвалили, щоб захистити жіночу категорію.

Рішення завжди складні, коли вони стосуються суперечливих потреб і прав різних груп, але ми продовжуємо дотримуватися думки, що ми повинні підтримувати справедливість для спортсменок понад усі інші міркування“, – сказав Коу.

За попередніми правилами, щоб мати право брати участь у міжнародних змаганнях у жіночій категорії, трансгендерним спортсменкам потрібно було підтримувати рівень тестостерону нижче за 2,5 нмоля на літр крові протягом 24 місяців,

Світова рада з легкої атлетики наразі також проголосувала за зниження кількості тестостерону в крові для спортсменів із різницею у статевому розвитку (DSD). 

Нагадаємо, у штаті Канзас (США) законодавчі збори, очолювані республіканцями, ухвалили законопроєкт, який забороняє трансгендерним дівчатам займатися жіночими шкільними видами спорту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter