Трамп виступає за порушення територіальної цілісності України та міжнародного права

Дата: 02 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

45-й президент США Дональд Трамп, який раніше заявив про наміри взяти участь у виборах 2024 року, вважає, що Україна уникнула б повномасштабного вторгнення Росії, якби визнала Крим російським і відмовилася від вступу до НАТО.

Про це він заявив в етері подкасту The Clay Travis & Buck Sexton Show, передає “Європейська правда“.

“Він [Путін] не зміг би цього зробити [напасти на Україну], якби був я. Він би цього не зробив. Щонайменше вони [Україна] мали б укласти угоду. Вони могли б відмовитися від Криму. Могли б щось зробити з НАТО: “Гаразд, ми не будемо приєднуватися до НАТО”, і мали б країну, бо, я вважаю, Путін хотів укласти угоду”, – сказав він.

“А тепер я не думаю, що він [Путін] хоче укладати угоду. Я думаю, що укласти угоду набагато важче. Він усе там [в Україні] бомбить. Ну тобто він захопить там усе. І вкрай, вкрай сумно дивитися, що відбувається з Україною. Дуже, дуже сумно”, – сказав Трамп.

Республіканець повторив свою тезу про те, що накопичення Росією військ біля кордону з Україною було “відмінною переговорною” тактикою, а завданим російськими військами руйнуванням і тисячам смертей можна було б запобігти.

“Ті будівлі, які повністю згоріли, усі ці мертві люди. Втратили багато людей. Можна було досягти угоди. Того всього не повинно було статися. Але якщо цьому судилося статися, це можна було вирішити. Він [Путін] перекинув 200 тисяч військових до кордону для перемовин, і він не зміг укласти угоду – тепер я не впевнений, що ви вже можете легко укласти угоду”, – додав він.

Водночас у своєму вечірньому відеозверненні президент України Володимир Зеленський заявив, що реакція світу на тимчасову окупацію Росією Криму у 2014 році була “слабка та не досить принципова”. Це в наступні роки стало однією з передумов того, що російська агресія змогла розростися до таких масштабів.

Президент підтвердив політику з деокупації української території – Кримського півострова

Нагадаємо, Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію сходом і планує повне знищення України.

Із 24 лютого до 15 червня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 4 452 випадки загибелі та 5 531 випадок поранень цивільного населення України після повномасштабного російського вторгнення. Серед загиблих – 1 712 чоловіків, 1 144 жінки, 107 дівчаток та 106 хлопчиків, а також 67 дітей та 1 316 дорослих, стать яких поки що невідома. Крім того, поранені 1 130 чоловіків, 785 жінок, 124 дівчинки, 163 хлопчики, а також 172 дитини та 3 157 дорослих, стать яких невідома. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Руйнування в м. Тростянець, Сумська область

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За даними президента України Володимира Зеленського, з початку повномасштабного вторгнення Росія незаконно депортувала 2 млн громадян України до різних регіонів своєї території.
 
Після обстрілів, зокрема, Сергіївки на ОдещиніКременчука на ПолтавщиніЧасового Яру, неодноразових застосувань касетних боєприпасів у житлових районах Харкова, бомб, що розлітаються на сотні уламків, спричиняючи смерть та каліцтва цивільних, влада України закликає визнати Росію державою-терористкою та виключити з Радбезу ООН.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter