Трамп поставив під сумнів расову ідентичність Гарріс, заявивши, що вона нібито “тільки нещодавно стала темношкірою”

Дата: 01 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Американський політик Дональд Трамп, який балотується на пост президента США, поставив під сумнів расову ідентичність віцепрезидентки Камали Гарріс, звинувативши її у використанні свого кольору шкіри для політичної вигоди.

Про це повідомляє видання “The New York Times”.

Камала Гарріс. Фото: Michael Buholzer / REUTERS

31 липня, виступаючи перед медійниками з Національної асоціації темношкірих журналістів, експрезидент сказав, що Гарріс має ідентифікувати себе лише за своїм індійським походженням. Він також заявив, що був “найкращим президентом для темношкірих” з часів Авраама Лінкольна.

“Я знаю її вже давно, хоч і не дуже близько, і вона завжди наголошувала на своєму індійському походженні. Я не знав, що вона темношкіра, аж поки кілька років тому вона раптом стала темношкірою. Тепер вона хоче, щоб її ідентифікували як темношкіру. Тож я не розумію, вона індійка чи темношкіра?” – запитав Трамп.

Видання зазначає, що Камала Гарріс вже давно каже про те, що вона є темношкірою та визнає обидві свої ідентичності. Її батько, Дональд Гарріс, має афро-ямайське походження, а мати, Шаямала Ґопалан, – американка індійського походження.

Віцепрезидентка вже відреагувала на слова Трампа, сказавши, що кандидат у президенти знову вдається до “старих методів розколу й неповаги”.

“Американський народ заслуговує на краще. Нам потрібен лідер, який говорить правду, а не відповідає агресією і гнівом, коли стикається з фактами. Ми заслуговуємо на лідера, який розуміє, що наші відмінності не розʼєднують нас, а є джерелом нашої сили”, – зазначила Гарріс під час своєї промови.

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр також засудила висловлювання експрезидента, назвавши їх “огидними” і “образливими”.

“Ніхто не має права вказувати комусь, хто він є”, – сказала вона.

Нагадаємо, що у січні цього року у США федеральний суд присяжних Мангеттена прийняв рішення зобов’язати експрезидента Дональда Трампа виплатити 83,3 мільйона доларів через наклеп на американську журналістку та письменницю Елізабет Джин Керролл.

Керролл звинуватила Трампа в тому, що він зруйнував її репутацію, коли був президентом, заперечуючи її заяви про сексуальне насильство. Тоді він заявив, що письменниця сфабрикувала напад на себе, щоб створити рекламу для своєї нової книги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter