Telegram більше не приховує дані користувачів від спецслужб

Дата: 28 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Популярний месенджер Telegram погодився передавати особисті дані користувачів, підозрюваних у тероризмі, правоохоронним органам.

Про це йдеться в новій політиці конфіденційності месенджера, повідомляє УНІАН.

Однак для цього правоохоронці повинні мати відповідне рішення суду. “Якщо Telegram отримає розпорядження суду, яке підтверджує, що вас підозрюють у тероризмі, ми можемо розкрити вашу IP-адресу та номер телефону відповідним органам”, – йдеться в одному з пунктів оновленої політики конфіденційності.

Там уточнили, що поки таких випадків не виникало. Про всі подібні прецеденти повідомлятимуть кожні півроку у звіті про прозорість Telegram.

16 квітня в Росії за рішенням суду почали блокувати доступ до месенджера Telegram через відмову надати ФСБ ключі шифрування.

У 2016 році до російського закону “Про протидію тероризму” були внесені зміни, які передбачали зобов’язати “організаторів поширення інформації” в інтернеті надавати ключі для декодування повідомлень користувачів.

У червні 2017 року голова Роскомнагляду Олександр Жаров погрожував заблокувати Telegram за неподання відомостей про компанію для включення їх до реєстру організаторів поширення інформації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter