Тайвань увів санкції проти російської компанії через постачання до РФ високотехнологічних верстатів

Дата: 04 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство економіки Тайваню ввело санкції проти російської компанії I Machine – фігуранта розслідування The Washington Post, яка імпортувала високотехнологічні тайванські верстати до РФ.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Столиця Тайваню Тайбей. Фото з відкритих джерел

Це рішення уряд Тайваню ухвалив задля захисту міжнародної репутації тайванських виробників, а також для запобігання використанню високотехнологічних тайванських товарів для розробки озброєння в РФ.

Місцевим компаніям наказали розірвати звʼязки з російськими партнерами й дотримуватися заборони на постачання високотехнологічного обладнання до Росії. Водночас місцеві виробники мають чітко декларувати кінцевого споживача, якщо товари йдуть через країни, що не приєдналися до санкцій проти РФ: Туреччину, ОАЕ, Китай тощо.

У країні збільшили штраф за нелегальний експорт до РФ та Білорусі у 15 разів, тепер його розмір становить близько 32 тисяч доларів.

Нагадаємо, що розслідувачі The Washington Post виявили, що російська компанія I Machine Technology – постачальник виробників зброї – імпортувала обладнання з Тайваню на суму 20 мільйонів доларів. Серед найбільших клієнтів компанії був Московський машинобудівний завод “Авангард”, який є постачальником ракет для систем ППО С-400.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що наприкінці грудня 2023 року уряд Тайваню ухвалив рішення про розширення санкцій проти Росії та Білорусі, щоб запобігти використанню тайваньських високотехнологічних товарів у військових цілях.

Мінекономіки країни заявило, що цей крок зроблено “з метою забезпечення міжнародного співробітництва та запобігання експорту наших високотехнологічних товарів для військових цілей”.

Список охоплює обладнання для виробництва напівпровідників, світовим лідером якого є Тайвань, а також деякі хімічні речовини та ліки. Цей перелік доповнює попередні обмеження, спрямовані на індустрію чипів.

Заявки на експортні ліцензії “в принципі” не будуть схвалені, заявили в міністерстві.

Нові санкції відповідають тим, які вже оголосили Європейський Союз, Сполучені Штати та інші країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter