Тайвань розширить санкції, щоб припинити виробництво зброї в РФ

Дата: 26 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд Тайваню ухвалив рішення про розширення санкцій проти Росії та Білорусі, щоб запобігти використанню тайваньських високотехнологічних товарів у військових цілях.

Про це пише Reuters.

Тайвань посилить санкції проти РФ Столиця Тайваню Тайбей. Джерело: all-towers.ru

Тайвань засудив атаку Росії та приєднався до антиросійських санкцій Заходу, хоча це значною мірою символічно, оскільки існує лише мінімальна пряма торгівля між островом і Росією, йдеться в повідомленні.

Оголошуючи про нинішній раунд санкцій, міністерство економіки країни заявило, що цей крок зроблено “з метою забезпечення міжнародного співробітництва та запобігання експорту наших високотехнологічних товарів для військових цілей”.

Список охоплює обладнання для виробництва напівпровідників, світовим лідером якого є Тайвань, а також деякі хімічні речовини та ліки. Цей перелік доповнює попередні обмеження, спрямовані на індустрію чипів.

Заявки на експортні ліцензії “в принципі” не будуть схвалені, заявили в міністерстві.

Нові санкції відповідають тим, які вже оголосили Європейський Союз, Сполучені Штати та інші країни, йдеться в заяві міністерства.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що розширити обмеження щодо експорту товарів до Росії та Білорусі вирішила Південна Корея. Санкції введено у відповідь на збройну агресію РФ проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter