Син скандального судді Аблова, підозрюваний у вбивстві в новорічну ніч, досі на волі

Дата: 17 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Київський районний суд Одеси досі не розглянув клопотання прокурорів Одеської обласної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Івану Аблову, якого підозрюють у вбивстві спортсмена з Одеси.

Про це розповідає проєкт “Схеми”. 

Іван Аблов – це син судді нині ліквідованого Окружного адміністративного суду Києва Євгенія Аблова.

Аблов-старший відомий тим, що причетний до: 

  • узаконення вилучення будівлі Гостиного двору в Києві зі списку пам’яток архітектури для побудови там торговельного центру; 
  • блокування процесу перейменування Української православної церкви Московського патріархату на назву, у якій була б зазначена належність до Російської православної церкви; 
  • легітимізації корупційної схеми, за якою в лютому 2015-го закуповували так звані рюкзаки Авакова;
  • дозволу розігнати Євромайдан в ніч з 10-го на 11 грудня 2013-го. 

Сина судді одеські правоохоронці підозрюють у вбивстві. За версією слідства, під час святкування Нового року між ним та спортсменом Ігорем Гергелем виникла суперечка, тож підозрюваний міг вдарити Гергеля кухонним ножем і втекти з місця злочину. Поліція оголосила його у розшук, але згодом він добровільно здався. 

Термін запобіжного заходу Аблову сплив ще у квітні, а тому відтоді він перебуває на волі. Журналісти вже помітили підозрюваного в Одесі, за кермом автомобіля Land Cruiser 200, який належить його матері. 

Нагадаємо, що Аблов-старший є підозрюваним у пособництві голові ОАСК Павлу Вовку в захопленні державної влади та перешкоджанні роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів – органу, відповідального за перевірку чинних та набір нових суддів.

ZMINA детально розповідала про цю справу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter