Син Мангера намагався підкупити свідка в справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк – прокурор

Дата: 29 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Син колишнього голови Херсонської облради Владислава Мангера Іван Мангер намагався підкупити одного зі свідків у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

Про це йдеться в протоколі допиту свідка Павла Пилипенка, який прокурор долучив до справи, пише видання “Мост”. 

Іван Мангер. Фото: видання “Мост”

Відповідно до протоколу, пише видання, в жовтні 2022 року під час допиту Пилипенко на прізвисько Золотий повідомив, що син Мангера Іван намагався його підкупити для того, щоб той змінив свідчення. 

Сторона захисту заперечувала проти долучення цього протоколу до матеріалів. Суд їм відмовив і дослідив цей доказ.

Іван Мангер у 2019–2020 роках вів активну кампанію в соцмережах, яка мала на меті довести непричетність його батька до замовлення нападу на Гандзюк. Водночас, як писав тоді “Мост”, Мангер-молодщий офіційно користувався херсонською квартирою, яка належала Михайлу Набоці, який, своєю чергою, був партнером по бізнесу іншого обвинуваченого в організації нападу Олексія Левіна. 

Сам Іван Мангер на той час працював у Київський та Чорноморській митниці.

Під час дослідження телефона Левіна, який той залишив під час втечі з Херсона, виявилося, що Іван Мангер телефонував йому у 2018 році дуже часто.

У тому ж телефоні були знайдені фотографії, які доводять, що Владислав та Іван Мангери відпочивали разом з Олексієм Левіним.

Світлини з матеріалів справи. Фото: видання “Мост”

Нагадаємо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року в Херсоні. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. За це п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

В організації нападу на активістку обвинувачують голову Херсонської облради Владислава Мангера та експомічника депутата облради Олексія Левіна. Справу розглядає Дніпровський райсуд Києва.

У червні минулого року судді завершили дослідження письмових доказів і перейшли до допиту свідків. Обидва обвинувачені перебувають під вартою. 

ZMINA писала про те, що підозрюваного в організації нападу на Катю Гандзюк Мангера не взяли до ЗСУ на час війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter