Сєвєродонецьк перебуває на межі гуманітарної катастрофи – Гайдай

Дата: 08 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Місто Сєвєродонецьк Луганської області перебуває на межі гуманітарної катастрофи. Там відсутні централізоване водопостачання, газ та електропостачання, не працюють очисні споруди та насосні станції.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Фото: Сергій Ільницький

“Місто перебуває на межі гуманітарної катастрофи – відсутні централізоване водопостачання, газопостачання, електропостачання. З кінця лютого окупанти обстрілювали об’єкти критичної інфраструктури, знищили їх майже вщент. Відремонтувати вони нічого не зможуть. Бо навіть в мирний час такий обсяг відновлень можна зробити за пів року чи рік. При наявності матеріалів і кваліфікованих робітників. Ні того, ні іншого в росіян нема”, – написав він.

Гайдай також зазначив, що є значна проблема з каналізаційними системами міста.

“Очисні споруди не працюють, як і насосні станції. Стоки накопичуються. Додайте до цього температуру повітря, яка зараз надворі. А ще сморід від померлих – тих, кого поховали у дворах, а багато хто залишається в квартирах та під’їздах, як от в одній із багатоповерхівок у нових районах. Сєвєродонецьк очікує гуманітарна катастрофа”, – підсумував він.

Нагадаємо, що в Маріуполі ситуація подібна. Через нестерпні умови життя, антисанітарію та неможливість звернутися по медичну допомогу тисячам маріупольців, які залишилися в місті, загрожують потужні та смертоносні епідемії холери, дизентерії та кишкової палички. 

Доступ містян до питної води є проблемою номер один, адже нині лише до 3% мешканців мають її в достатній кількості. Воду збирають скрізь, включаючи каналізаційні колодязі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter