Священники Англіканської церкви вперше офіційно благословили одностатеву пару

Дата: 18 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У неділю, 17 грудня, у церкві Святого Іоанна Хрестителя у Феліксстоу на Сході Англії вперше офіційно благословили одностатевий союз двох жінок – Кетрін Бонд і Джейн Пірс. Вони обидві працюють помічницями священників.

Про це повідомляє Associated Press. 

Фото: Joe Giddens

“Ми дякуємо за Кетрін і Джейн за любов і дружбу та за їхню відданість одна одній, коли вони приходять до тебе й довіряють тобі як хранителю всього доброго, зміцнюють свою любов твоєю любовʼю й радують свої серця твоєю радістю”, – зазначив превелебний Ендрю Дотчин.

Раніше Генеральний синод Англіканської церкви підтримав запровадження спеціальних служб із благословення одностатевих пар. Їх планували проводити на пробній основі.

Такі служби засновано на текстах, відомих як “Молитви любові та віри” – це збірка молитов і читань для одностатевих пар, які “кохають одне одного і бажають подякувати за цю любов і відзначити її у вірі перед Богом”. 

Священнослужителі не будуть зобовʼязані благословляти одностатеві шлюби, якщо вони не згодні з ними. Також керівний орган церкви розробив план проведення окремих служб для одностатевих пар, які були б схожими на вінчання.

Раніше ZMINA писала, що в лютому цього року Генеральний синод – орган ухвалення рішень Англіканської церкви – дозволив одностатевим парам приходити до храму після укладання цивільного шлюбу чи партнерства, щоб “отримати боже благословення”. 

Водночас церква Англії схвалила доктрину, згідно з якою шлюб укладається лише між одним чоловіком і однією жінкою, а це означає, що священникам усе ще заборонено вінчати одностатеві пари. Крім того, священнослужителі Англіканської церкви не будуть зобов’язані здійснювати благословення для одностатевих пар і цивільних партнерств, якщо не згодні з ними.

Нагадаємо, що в Англіканській церкві – материнській церкві Англіканської співдружності, що налічує близько 77 мільйонів вірян в усьому світі, – з’явився перший небінарний священник. Бінго Еллісон, які користуються займенником “вони” та є батьком трьох дітей, живуть і служать у східному передмісті Ліверпуля.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter