Свідки у справі Миколи Семени знову не прийшли в “суд”

Дата: 03 Травня 2017
A+ A- Підписатися

На судове засідання у “Залізничному райсуді” Сімферополя у справі журналіста Миколи Семени, якого окупаційна влада звинувачує в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії, знову не з’явилися свідки.

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини з Криму.

На засідання утретє не з’явилися свідки Марія Костюк та Сергій Мєшковий.

За словами Миколи Семени, Сергій Мєшковий на попередньому слідстві дав неправдиві свідчення. Вони лягли в основу звинувачення.

Журналіст на засіданні наголосив, що допит Мєшкового є важливим для справи і висловив припущення, що його свідчення сфальсифікував слідчий, або ж Мєшковий “соромиться нам в очі повторити всю ту брехню”.

“Суд” задовольнив вимогу прокурора про примусове доставлення свідків і призначив їх привід на 10 травня.

Нагадаємо, 15 лютого 2017 року 27 правозахисних організацій, об’єднаних у Платформу громадянської солідарності (Civic Solidarity Platform), висловилися в підтримку кримського журналіста Миколи Семени, якому загрожує п’ять років в’язниці за сміливість висловлювати власну точку зору.

Навесні 2016 року в Криму пройшли масові обшуки, зокрема у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з Крим.Реалії. Стосовно автора Радіо Свобода Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Російське слідство заборонило йому залишати півострів.

Кримське управління ФСБ Росії відмовило в задоволенні клопотання захисту кримського журналіста Миколи Семени про виїзд його на лікування до Києва.

28 листопада 2016 року Семена через заборону на виїзд з півострова не зміг власноруч отримати в Брюсселі європейську премію в галузі свободи слова ім. Павла Шеремета.

20 січня цього року Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм за статтею 280.1 Кримінального Кодексу Росії. Адвокат Курбедінов зазначив, що обвинувальний висновок було вручено з порушенням Кримінально-процесуального кодексу.

Раніше правозахисники назвали душителів свободи слова в окупованому Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter