Сущенку не дозволяють телефонувати та не віддають листи – рідні

Дата: 17 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Незаконно засуджений у Росії український журналіст Роман Сущенко не отримує преси та листів.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на рідних політв’язня та його адвоката Марка Фейгіна.

Засуджений у Росії український журналіст Роман Сущенко вперше за час ув’язнення мав тривале побачення з дружиною та дочкою. Вони наголосили, що телефонувати Сущенко не має змоги, а кореспонденцію йому не віддають. Адвокат Марк Фейгін також зазначає, що Сущенко отримує інформацію лише епізодично, під час відвідин, а пресу не отримує.

Водночас дочка журналіста Юлія Сущенко зазначає, що побутові умови його утримання покращилися після низки звернень з боку посольства України в Москві та української Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової. “Його перевели до більш теплої камери та хоча б дають окріп”, – розповіла Юлія Сущенко.

“Батько схуд, видно, що етап дався йому нелегко. Почувається більш-менш нормально, місцевий лікар слідкує за його тиском”, – додала вона.

Про покращення умов говорить також Марк Фейгін. “Можна підбивати підсумки тривалого побачення Романа Сущенка з рідними, що нарешті відбулося. Сам факт того, що право на це вдалося отримати протягом двох місяців, а також те, що Роману за цей період поліпшили побутові умови –  він перебуває в безпечному місці з підведеною електричною розеткою – можна оцінювати позитивно. Як і те, що його регулярно відвідують члени місцевої Громадської наглядової комісії, консул, родичі, захисники”, – розповів адвокат.

4 червня Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві та засудив до 12 років колонії суворого режиму. Сущенко провину не визнав.

Нагадаємо, що кореспондента інформагенції “Укрінформ” у Франції Романа Сущенка у вересні 2016 року затримали в Москві під час приватної поїздки. ФСБ назвала його кадровим службовцем головного управління розвідки Міноборони України, який нібито збирав секретні відомості про діяльність російських збройних сил і Росгвардії. Весь цей час Сущенко перебуває на території Росії під арештом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter