Сущенко став лауреатом премії за захист свободи слова

Дата: 02 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Журналісту Роману Сущенку, якого в Росії засудили до 12 років в’язниці за шпигунство, присудили цьогорічну премію за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка.

Про це на прес-конференції в п’ятницю повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, передає “Укрінформ”.

За його словами, серед лауреатів премії минулих років – Володимир Мостовий, Олександр Бриж, Микола Семена, Валерій Макеєв та інші відомі діячі медійної сфери.

Національна журналістська премія за захист свободи слова імені Лубченка заснована у 2012 році НСЖУ для заохочення і нагородження осіб та організацій, які досягли успіхів і суспільного визнання у сфері відстоювання права на свободу слова, боротьби за високі професійні журналістські стандарти.

Премія присуджується до дня народження Ігоря Лубченка – багаторічного голови НЖСУ, відомого журналіста і редактора.

4 червня Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві та засудив до 12 років колонії суворого режиму. Сущенко провину не визнав.

Нагадаємо, що кореспондента інформагенції “Укрінформ” у Франції Романа Сущенка у вересні 2016 року затримали в Москві під час приватної поїздки. ФСБ назвала його кадровим службовцем головного управління розвідки Міноборони України, який нібито збирав секретні відомості про діяльність російських збройних сил і Росгвардії. Весь цей час Сущенко перебуває на території Росії під арештом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter