Сумська прокуратура поновила розслідування щодо погроз журналістам видання “ЦУКР” за матеріал про ЛГБТ

Дата: 12 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Окружна прокуратура міста Суми поновила розслідування справи щодо погроз журналістам місцевого видання “ЦУКР”, яке поліція закрила 5 грудня минулого року.

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Фото: ЦУКР

Так, дізнавшись про закриття справи, ІМІ звернувся по коментар до поліції. Начальник відділу комунікацій Сумського ГУНП Володимир Крупецьких підтвердив цю інформацію та заявив, що провадження закрили у зв’язку з “відсутністю складу злочину”.

“Провадження закрито, але постанову про закриття скеровано до прокуратури на перевірку”, – сказав Крупецьких.

Водночас прессекретарка прокурора Сумської області Наталя Науменко зазначила, що 11 січня прокуратура поновила справу.

“Окружна прокуратура міста Суми 11 січня скасувала постанову про закриття цього кримінального провадження. Досудове розслідування триває, прокурором надані вказівки слідчому”, – наголосила вона.

Тим часом головний редактор видання “ЦУКР” Олексій Туча повідомив, що він не знав про закриття кримінального провадження.

“Мене про це не повідомляли, принаймні телефоном, тому про рішення не знав. Але радий, що над цим продовжують працювати, бо все-таки хочеться дійти до справедливого розвʼязання проблеми”, – додав Туча.

Нагадаємо, що у липні 2023 року телеграм-канал “Суми: головне” оприлюднив матеріал місцевого видання “ЦУКР” про життя ЛГБТ-спільноти із закликами знищити редакцію медіа. 

Журналісти “ЦУКР” зробили репортаж під назвою “Тебе можуть побити до реанімації через орієнтацію: як ЛГБТК+ люди почуваються в Сумах”, який розмістили на ютуб-каналі редакції. Згодом на сайті видання вийшла текстова версія матеріалу, а в телеграм-каналі “Суми: головне” зʼявився допис з агресивними та образливими закидами щодо ЛГБТ-людей. У кінці посту містився прямий заклик до знищення “ЦУКР” та адреса редакції. 

Згодом телеграм-канал “Суми: Головне” опублікував новий допис, що містив заклики до вбивства співробітників медіа. Зокрема, у дописі оприлюднили фото колективу “ЦУКР” з прізвищами співробітників, підписавши його “Вороги народу. Розстрільний список 2024”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter