Сумчанина відправили на місяць під арешт за психологічне знущання із сестри

Дата: 15 Січня 2021
A+ A- Підписатися

У Сумах Зарічний районний суд відправив на місяць під арешт чоловіка, який систематично знущався зі своєї сестри. 

Про це повідомили на сайті суду. 

Протягом минулого року, як розповіли в суді, чоловіка неодноразово штрафували та навіть відправляли під адміністративний арешті Найсуворіший вид адміністративного стягнення, що застосовується лише у виняткових випадках за окремі види адміністративних правопорушень на строк до 15 діб. Порушників тримають у спеціальних приймальниках або в ізоляторах тимчасового затримання при органі внутрішніх справ, окремо від ув'язнених за нормами в'язниць загального режиму. за домашнє насильство щодо сестри. 

На суді кривдник свою провину не заперечував та підтвердив, що дійсно часто сварився зі своєю родичкою та ображав її. Причиною цього він назвав зловживання алкоголем. Вирок ще не набрав законної сили, а тому чоловік може оскаржити його в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Нагадаємо, що вже два роки систематичне вчинення фізичного, психологічного чи економічного насильства щодо рідних та близьких в Україні є злочином. Нове законодавство також дозволяє поліцейським видавати термінові заборонні приписи, що зобов’язують кривдника залишити місце проживання постраждалої особи й не контактувати з нею, на строк до 10 днів. Однак, як показують дослідження, роблять це поліцейські неохоче. 

Майже 70% українок віком від 15 років, як свідчать дані ОБСЄ, зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Під час карантину ситуація тільки погіршилась, адже жінки та діти, які потерпають від рук кривдників, стали заручниками ситуації та фактично змушені жити з ними в ізоляції. 

Активісти, правозахисники та міжнародні експерти неодноразово говорили про те, що Україна зможе ефективно розв’язати проблему насильства в сім’ї, ратифікувавши Стамбульську конвенцію. Проти цього активно виступають так звані поборники традиційних цінностей та Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій. 

Раніше ZMINA підготувала спеціальну інструкцію про те, що робити і куди скаржитись, якщо ви стали жертвою домашнього насильства

Фотографія обкладинки: The Sun

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter