Судитимуть викладачку гімназії, яка вважає Київ власністю Москви та сподівалася на перемогу Росії на початку вторгнення

Дата: 10 Січня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо жінки, якій закидають поширення матеріалів з публічними закликами до повалення конституційного ладу в Україні, а також виправдовування збройної агресії Росії та глорифікації її учасників. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Київська міська прокуратура

Жінка працювала викладачкою фізичного виховання, а з початку повномасштабного вторгнення, за словами слідчих, почала публікувати дописи на підтримку російської агресії.

До прикладу, казала, що Київ є власністю Москви, а також сподівалася на перемогу Росії. Експерти, які досліджували тексти дописів, дійшли висновку, що ті містять публічні виправдовування збройної агресії РФ проти України, глорифікують представників її збройних формувань та закликають до повалення конституційного ладу. 

Вироку підозрювана чекає під вартою. 

Максимальна санкція лише за частиною 3 статті щодо повалення конституційного ладу передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з можливою конфіскацією майна. За публічне виправдовування російської агресії жінці загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі також з імовірною конфіскацією майна. 

Підозрювана не єдина освітянка, яку судитимуть в Україні за виправдовування російської агресії. Торік у Житомирі підозру оголосили викладачці ліцею, яка казала, що Україна спровокувала Росію до нападу, а після атаки російських військових на заклад, у якому працювала, звинуватила в цьому українських військових. 

Нагадаємо, що правоохоронці повідомили про підозру римсько-католицькому священнику, який заперечував злочини росіян у Бучі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter