Заперечував злочини окупантів у Бучі: правоохоронці повідомили про підозру римсько-католицькому священнику

Дата: 22 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Слідчі зібрали докази вини настоятеля парафії Київсько-Житомирської дієцезії римсько-католицької церкви в антиукраїнській діяльності. Він публічно виправдовував збройну агресію РФ та заперечував воєнні злочини російських загарбників проти українців.

Про це повідомила Служба безпеки України.

У своїх “промовах” перед вірянами священник називав постановкою факти численних вбивств і катувань людей російськими військовими у Бучі.

Крім того, настоятель закликав не довіряти офіційній інформації українських державних установ та медіа про вчинені агресором воєнні злочини, а навпаки – агітував слухати лише його через те, що він нібито був на Київщині під час тимчасової окупації частини регіону.

Чоловіку повідомили про підозру ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Правоохоронці завершили досудове розслідування та обвинувальний акт скеровано до суду.

Насамкінець у повідомленні додали, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та з повагою ставиться до права кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Нагадаємо, що на початку грудня правоохоронці здійснили контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ МП у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях. На території єпархій виявили російські паспорти, прокремлівську літературу, “документи” окупаційних адміністрацій і прапори так званих “Л/ДНР”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter