Заступниці директора ліцею у Житомирі повідомили про підозру через виправдовування російської агресії проти України

Дата: 29 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
 
Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступниці директора житомирського ліцею №25. Жінка виправдовувала збройну агресію Росії проти України, а також підтримувала окупацію Криму та Донецької області. Їй може загрожувати до 3 років позбавлення волі.
 
Про це повідомляє пресслужба ДБР.
Джерело: пресслужба ДБР

“У квітні 2022 року під час зборів колективу жінка виправдовувала Путіна, наголошувала, що Україна та Росія мають бути єдиним цілим, підтримала окупацію Кримського півострова та Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, жінка говорила, що Україні спровокувала РФ до нападу і “якби керівництво нашої держави могло домовитися, йшло б на поступки РФ, то ми б не знали, що таке війна”. Також обвинувачувана стверджувала, що “збройні сили Російської Федерації ведуть визвольну боротьбу проти націоналістичних рухів та чинної влади”, “введення військ РФ в Україну, а також запровадження так званої політики Путіна в нашій державі піде на користь її розвитку”.

У Держбюро розслідувань зазначають, що працівниця ліцею виправдовувала агресію, зокрема й після того, як 4 березня окупанти вдарили ракетою по закладу освіти. Приміщення неможливо було відновити, тож його знесли. Проте заступниця, за даними слідства, звинуватила українську владу, яка нібито розмістила у школі зброю.

Наприкінці жовтня справу передали до ДБР. Жінці повідомили про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу. За це їй загрожує до трьох років позбавлення волі. Також слідчі клопотатимуть про домашній арешт і відсторонення від посади.

Нагадаємо, трьом мешканцям Полтавської області, які в соцмережах виправдовували збройну агресію РФ проти України, оголосили про підозри. Їм може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter