Трьом мешканцям Полтавщини, які в соцмережах виправдовували напад РФ на Україну, оголосили про підозри

Дата: 26 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Трьом мешканцям Полтавської області, які в соцмережах виправдовували збройну агресію РФ проти України, оголосили про підозри. Їм може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє Управління СБУ в Полтавській області.

Фото: СБУ
Зазначені особи в заборонених в Україні соціальних мережах поширювали матеріали, які глорифікували російські війська і виправдовували збройну агресію РФ. Фігуранти чекали захоплення окупантами всієї території України, дискредитували українських союзників у боротьбі з російською навалою, звинувачували ЗСУ в атаках на цивільне населення та порушеннях правил поводження з військовополоненими”, – йдеться в повідомленні.

Матеріали одного з фігурантів уже скеровано до суду. Як зазначає спецслужба, він поміж іншого поширював неправдиву інформацію про “непрацюючий” кременчуцький ТЦ “Амстор” у момент ракетної атаки й дислокацію на місці обстрілу українських військових.

Підозрюваним оголосили про підозру за скоєння злочинів, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників”.

Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Черкасах до 10 років ув’язнення засудили місцеву жительку Тетяну Дробот, обвинувачену в державній зраді та розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території або державного кордону України, поєднаному з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter