До 10 років увʼязнення засудили жінку, яка просила Росію вдарити по Черкасах

Дата: 18 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Черкасах до 10 років ув’язнення засудили місцеву жительку Тетяну Дробот, обвинувачену в державній зраді та розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території або державного кордону України, поєднаному з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі.

Про це повідомляє Придністровський суд. 

Фото: Олекса Сокіл

На початку березня жінка переслала телефоном своїй сестрі, яка мешкає в Росії, а також двом своїм подругам світлини фортифікаційних споруд у центрі Черкас і запропонувала росіянам бомбити їх.

Крім того, Дробот поширювала в забороненій соціальній мережі Одноклассники” інформацію, що виправдовувала захоплення українських міст. Зокрема, жінка хвалилася російським прапором над Новою Каховкою.

Прокуратура побачила у цьому ознаки державної зради. 

У квітні Дробот затримали і вона перебувала в Черкаському слідчому ізоляторі аж до жовтня.

18 жовтня колегія суддів під головуванням Владислава Костянтина винесла їй вирок – 10 років ув’язнення.

У суді жінка визнала вину і розкаялась, що врахували під час визначення покарання. Крім того, вона отримала позитивні характеристики за місцем проживання від очільника ОСББ, який розповів, що Дробот доглядала за клумбою та висаджувала квіти.

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд міста Львова визнав місцевого жителя винним у поширенні комуністичного тоталітарного режиму в російській соцмережі “Одноклассники”. Чоловіку призначили один рік позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробуванням на такий самий строк.

У період із 2015 до 1 червня 2022 року чоловік у російській соцмережі “Одноклассники” систематично публікував зображення комуністичної символіки у вигляді прапора червоного кольору з перехрещеними серпом і молотом та п’ятикутною зіркою над ними, портрет Леніна, абревіатури СССР та РСФСР, п’ятикутні червоні зірки із серпом та молотом у середині. Усього обвинувачений розмістив 102 світлини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter