Опублікував в “Однокласниках” сотню картинок з радянською символікою: львівʼянин отримав рік умовно

Дата: 12 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд міста Львова визнав місцевого жителя винним у поширенні комуністичного тоталітарного режиму в російській соцмережі “Одноклассники”.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на вирок від 31 серпня.

За матеріалами справи, у період із 2015 до 1 червня 2022 року чоловік у російській соцмережі “Одноклассники” систематично публікував зображення комуністичної символіки у вигляді прапора червоного кольору з перехрещеними серпом і молотом та п’ятикутною зіркою над ними, портрет Леніна, абревіатури СССР та РСФСР, п’ятикутні червоні зірки із серпом та молотом у середині. Усього обвинувачений розмістив 102 світлини.

Такі зображення заборонено, відповідно до Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” від 09.05.2015.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості. Чоловіку призначили один рік позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробуванням на такий самий строк.

Відомо, що обвинувачений є начальником ЛКП “Львівсвітло” Сихівського району.

Нагадаємо, що в Черкасах засудили жінку, яка, використовуючи свій обліковий запис у соціальній мережі TikTok, розміщувала коментарі з публічними закликами до насильницької зміни або захоплення державної влади. Також вона виправдовувала збройну агресію РФ та підтримувала осіб, які воюють проти України.

Фото обкладинки: Главком

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter