У Черкасах засудили жінку, яка в тіктоку закликала змінити або захопити державну владу

Дата: 22 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Черкаська обласна прокуратура довела в суді винуватість 56-річної жительки міста Черкаси, яка закликала змінити або захопити державну владу. 

Про це повідомили в пресслужбі Черкаської обласної прокуратури.

Фото: 24 Техно

Черкащанка, використовуючи свій обліковий запис в соціальній мережі TikTok, розміщувала коментарі з публічними закликами до насильницької зміни або захоплення державної влади. Також вона виправдовувала збройну агресію РФ та підтримувала осіб, які воюють проти України.

Як зазначає прокуратора, жінка свою провину визнала повністю і щиро покаялася.

Соснівський районний суд Черкас визнав її винною за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 109 КК України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади).

Жінку засудили до чотирьох років позбавлення волі без конфіскації майна та з іспитовим терміном три роки.

Нагадаємо, що на Буковині СБУ повідомила про підозру чоловіку, який виправдовував агресію РФ в інстаграмі. На своїй сторінці він публікував відео, на якому особисто озвучив підтримку збройної агресії Росії й підконтрольних їй незаконних збройних формувань проти України. Йому загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter