Судитимуть російського бойовика з Луганщини, який хотів зґвалтувати жінку на окупованій Харківщині торік

Дата: 02 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у порушенні законів та звичаїв війни заочно повідомили командиру з першого стрілецького батальйону 202 стрілецького полку 4 окремої мотострілкової бригади 2 армійського корпусу ЗС РФ. 

Про це розповіли у СБУ. 

Підозрюваний є громадянином України, а воював спочатку на боці російських бойовиків на Луганщині, яких російська влада тепер вважає частиною власної армії. Його ім’я Андрій Бублєв з позивним “Бублік”. 

Наприкінці серпня 2022 року на території Ізюмського району Харківщини, який тоді був окупований РФ, він, як вважають слідчі, зупинив автомобіль, в якому були двоє цивільних. Причиною зупинки стало нібито порушення ними комендантської година, однак, коли подружжя почало пояснювати, що обмеження ще не почали діяти, Бублєв запропонував їм купити пального, на що ті погодились. 

Слідчі наголошують, що Бублєв розумів становище цивільних, які не могли купити пального, а тому погодяться на його пропозицію. Коли вони приїхали до місця, де жив підозрюваний, та отримали пальне, то на подвір’ї з’явились ще пара бойовиків, особи яких слідчим треба встановити. Подружжю почали погрожувати розправою й невдовзі Бублєв вдарив чоловіка в потилицю автоматом, так що той знепритомнів і впав до підвалу. 

Жінці, яка лишилась сама з трьома бойовиками, наказали йти до будинку та почали погрожувати, що зґвалтують. У певний момент, коли кривдники відвернулися, жінка змогла вибігти на вулицю, але Бублєв наздогнав її, відвів до будинку та наказав роздягтись. На відмови він реагував погрозою розстріляти чоловіка. 

В той час чоловік постраждалої прийшов до тями та почав шукати її. Побачивши, що Бублєв перебуває з нею у кімнаті наодинці та мастурбує, чоловік увірвався та запобіг зґвалтуванню. 

Бойовик, як йдеться у підозрі, відпустив постраждалу, розуміючи наслідки, та наказав мовчати, погрожуючи вбити. Втім, жінка після деокупації регіону звернулась до правоохоронців. 

Нагадаємо, що під час окупації Ізюма торік російський військовий застрелив жінку, бо та не відповідала на його домагання. 

Вбита переїхала на Харківщину з Івано-Франківщини незадовго до повномасштабного вторгнення та не встигла покинути регіон, коли туди вдерлись росіяни. До жінки неодноразово чіплялись різні російські військові, які погрожували “забрати її до РФ, подалі від війни”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter