Судитимуть експоліцейського, який здавав росіянам атовців у Вовчанську, а тепер ховається у Росії

Дата: 06 Січня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо експоліцейського за фактом державної зради. 

Про це повідомили у ДБР. 

Мова йде про колишнього правоохоронця з міста Вовчанськ на Харківщині. Його імені у повідомленні не називають.

Слідчі кажуть, що на доказ своєї лояльності підозрюваний вказав загарбникам адреси, де мешкали атовці та правоохоронці. Також він віддав їм службовий автомобіль, чергував на російських блокпостах, допомагав ремонтувати техніку та знаходити для неї пальне.

На початку вересня чоловік втік до Росії разом з окупантами.

Якщо суд визнає його винним, то він може отримати до 15 років за ґратами та втратити майно. 

Колишній правоохоронець з Вовчанська не єдиний, кого судитимуть за співпрацю з російськими загарбниками у регіоні. Довічне загрожує його колезі з міста, який влаштовував обшуки у цивільних, шукав зброю й проводив “роз’яснювальну” роботу, закликаючи підтримувати окупантів. 

Ще одному колишньому правоохоронцю, який на службовій автівці намалював Z, також світить довічне. 

У Вовчанську до співпраці з окупантами, зокрема правоохоронців, схиляла голова Вовчанського районного суду Ірина Уханьова. Нещодавно їй вдруге оголосили про підозру у держзраді. 

Уханьова стала відомою у 2016-му, коли заарештувала юриста, директора координаційного центру “Правозахисник” Максима Корнієнка на 15 діб за те, що він знімав на камеру мобільного телефона засідання. 

Нагадаємо, що серед атовців, яких затримували та катували росіяни на Харківщині, був мешканець Козачої Лопані Віталій. Росіяни били його так, що під серцем у чоловіка тріснуло два ребра. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter