Суддю Вовка та його колег з ОАСК викликають на слідчі дії

Дата: 06 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та трьох суддів викликали до НАБУ для участі в процесуальних діях.

Про це повідомили у відомстві. 

Правоохоронці викликають Вовка та його колег Євгенія Аблова, Ігоря Погрібніченка та Володимира Келеберди на 9 та 12 жовтня. Усіх їх викликали як підозрюваних. Наразі голова ОАСК публічно не відреагував на виклик. 

Нагадаємо, що голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег звинуватили у створенні злочинної організації для захоплення державної влади ще в липні. За версією правоохоронців, вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Вища рада правосуддя, владу над якою, ймовірно, намагався захопити Вовк, відмовилася відстороняти всіх фігурантів справи від посад попри докази, які виклали правоохоронці.  Однак згодом суд відсторонив голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, який фігурує в справі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter