Суд відмовив у надані статусу біженця Сольдаду Ковалісіді

Дата: 18 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову про надання статусу біженця трансґендерному активісту Сольдаду Ковалісіді.

Як передає кореспондент Центру інформації про права людини, на засіданні суду адвокатка активіста наголосила на тому, що чиновники з Міграційної служби не до кінця вивчили матеріали справи та не оцінили в повному обсязі ризики, з якими стикався в Росії Ковалісіді.

“Відмова – це привід говорити більше про ситуацію з Міграційною службою в Україні. Привід тиснути далі. Прорвемося”, – написав він на своїй сторінці у Facebook одразу після засідання.

Найближчим часом захист планує подати апеляцію.

Нагадаємо, що у 2016 році Сольдаду покинув Російську Федерацію після погроз убивством. У Росії він був одним з небагатьох відкритих трансґендерних активістів. Він працював там у правозахисній організації “Сибальт” та заснував організацію підтримки трансґендерних людей “Лаверна”.

На нього влаштовували “сафарі”, п’ять разів жорстоко били, ламаючи ребра, представники проурядового угрупування. Однак поліція на побиття реагувала зверхньо, зі словами: “Так тобі і треба”. 

Сольдаду разом з його партнеркою Нін створили петицію з вимогою про реформування Державної міграційної служби України та розслідування фактів корупції та непрозорості служби, про які раніше публічно заявляло НАБУ. 

Докладніше про долю та особистість Сольдаду Ковалісіді читайте у матеріалі “Ми існуємо, або Чому активіст-трансґендер не може отримати притулок в Україні”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter