Затриманому в Криму адвокату Курбедінову присудили 10 днів адмінарешту

Дата: 26 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Росії “Залізничний райсуд” Сімферополя призначив адвокату Емілю Курбедінову адмінарешт на 10 днів. 

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини у Криму

Вранці 26 січня захисника заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова та журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова затримала дорожньо-патрульна служба, коли він їхав на обшук помешкання активіста Сейрана Салієва.

Курбедінова звинувачують в оприлюдненні фотографії з акції протесту, яка проходила у 2013 році. На світлині зафіксовано символ “Хізб ут-Тахрір”, яку Верховний Суд Росії заборонив у 2003 році, включивши організацію до списку 15 об’єднань, названих “терористичними”.

Під час засідання Курбедінов заявив клопотання про участь у засіданні прокурора. Суддя Тетяна Беленчук відмовила в цьому, оскільки, за її словами, це адміністративна справа.

У протоколі про адміністративне порушення було неправильно вказано прізвище адвоката “Куйбедінов” замість Курбедінов. Суддю це не збентежило. Хоча це підстава для скасування протоколу та припинення виробництва, зауважує кореспондент.

Нагадаємо, 25 січня у Сімферополі співробітники ФСБ затримували для примусового допиту адвоката Миколу Полозова, який захищає у суді інтереси заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter