Суд у Криму відхилив апеляції ще п’ятьох українських моряків

Дата: 26 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму залишив у СІЗО ще п’ятьох українських військових моряків.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Суд залишив під арештом капітана катера “Нікополь” Богдана Небилицю, капітана буксира “Яни Капу” Олега Мельничука, капітана другого рангу із судна “Бердянськ” Дениса Гриценка, матроса з буксира “Яни Капу” Олега Семидоцького і матроса катера “Бердянськ” Юрія Без’язичного.

Таким чином, російський суд у Криму відмовив в апеляції всім 24 українським військовим, затриманим 25 листопада біля узбережжя Криму.

Як повідомлялося, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери “Бердянськ” і “Нікополь” та рейдовий буксир “Яни Капу” разом із 24 моряками, троє з яких дістали поранення. Після атаки прикордонники взяли в полон українських моряків, а російські суди в Криму заарештували 24 українських військових до 25 січня 2019 року.

Українським військовослужбовцям висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до шести років позбавлення волі. Після “вироків суду” всіх українських військовослужбовців відправили до СІЗО “Лефортово” в Москві. Під час допитів українські військові заявляють слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.

26 листопада у відповідь на агресію Росії в Чорному морі в десяти областях України було запроваджено військовий стан на 30 днів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter