Суд розсекретив вирок Крисіну

Дата: 29 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Вирок Шевченківського районного суду Києва до чотирьох років позбавлення волі умовно керівника групи “тітушок” Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія розсекречено.

Про це повідомляють “Українські новини”.

Текст вироку у справі №761 23886/14-к був розміщений в Єдиному реєстрі судових рішень 26 грудня. Згідно з ним, Крисін за грошову винагороду від невстановленої особи 17 лютого 2014 року погодився організувати “тітушок” для переслідування учасників Євромайдану.

28 грудня в Єдиному реєстрі судових рішень вирок був позначений як засекречений. За словами юристки Євгенії Закревської, його засекретили незаконно, оскільки українське законодавство не дозволяє закривати судове рішення, лише тому, що розгляд провадження проводився у закритому режимі.

18 лютого 2014 року він з хуліганських мотивів побив дерев’яною битою Веремія. Суд вирішив, що про наявність вогнепальної зброї у інших “тітушок” підсудний був не обізнаний. Також у вироку зазначено, що Крисін заплатив “тітушкам” по одній тисячі гривень, а сам отримав 20 тисяч доларів.

Крім того, з його свідчень випливає, що він просив не чіпати Веремія, коли сам бив журналіста по обличчю і спині.

22 грудня Юрія Крисіна визнали винним у хуліганстві. Шевченківський райсуд засудив його до чотирьох років позбавлення волі умовно, тобто звільнив від покарання з випробувальним терміном в два роки.

Журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Тоді він разом із колегою на таксі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання.

Невідомі з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках напали на чоловіків на розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві. Один із “тітушок” вистрілив у живіт журналіста. Веремій помер у лікарні швидкої допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter